Dárkové balení z místního regionu
- Úvod
- 100% KÁVA ARABICA
- Salvador SHG EP Finca Montserrat - zrnková káva Arabica
Salvador SHG EP Finca Montserrat - zrnková káva Arabica

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Salvador SHG EP Finca Montserrat - zrnková káva ArabicaČerstvě upraženo190 Kč165 Kč bez DPH
Jednodruhová špičková Arabica středně pražená - původ Salvador
Salvador Finca Montserrat
Kávová plantáž je pod bedlivým dozorem agronoma Mauricia Ortiz, který řídí na farmě péči o stávající kávovníky i výsadbu nových. Pěstuje se zde výhradě odrůda Bourbon, která je zpracovávána mokrou cestou.
Z francouzského Martiniku dorazily první kávovníky do Salvadoru kolem roku 1740 s tím, že v počátcích bylo pěstování určeno výhradně pro domácí spotřebu, když se však ukázal velký ekonomický potenciál této plodiny, začala vláda podporovat iniciativu pro podporu produkce a rozvoj exportu, již v roce 1880 se tak vývoz kávovníkových zrn stal hlavní vývozní surovinou země.
Označení SHB (Strictly Hard Bean) je obdobné jako SHG (Strictly High Grown). Jedná se o špičkovou kvalitu a označení pro vysokohorské kávy pěstované v minimální nadmořské výšce 1350 m.n.m. Díky nižší teplotě v těchto nadmořských výškách dozrávají kávové boby delší dobu a vynikají vyšší plností a chutí.
- Region: Montserrat, Salvador
- Nadmořská výška: 1450 m.n.m.
- Odrůda: Coffea Arabica, Bourbon
- Zpracování: Promytou metodou
- Půda: Písčité hlíny
- Pěstování: Ve stínu stromů
- Sklizeň: Leden - duben
- Cuppingové scóre: 86,25 bodů ze 100
Chuť kávy: V šálku můžete po přípravě této kávy očekávat krásnou ořechovou příchuť proloženou chutí kandovaného ovoce, tato káva je velmi vhodná pro přípravu espressa s ohledem na malou kyselost a velmi hladkou dochuť samotného nápoje.
Pokud preferujete aciditu vyšší, nebo naopak potlačenou, stačí nám napsat a my pro Vás upravíme průběh pražení. Následně vzorec uložíme pro opakované pražení. Takto můžete svou kávu vyladit k dokonalosti
Svou kávu obdržíte ve speciálním balení s jednocestným ventilem a zipem na sáčku. Ventil umožňuje jednosměrné uvolňovaná plynů z čerstvé kávy a zabraňuje přístupu vzduchu z venku. Zip na cáčku slouží k rychlému zavření a zabraňuje opět přístupu vzduchu, takže káva vydrží déle čerstvá i po rozbalení.
Obecný popis pražení kávy