- Úvod
- 100% KÁVA ARABICA
- BRASIL SANTOS NY2 ss fc - zrnková káva Arabica
BRASIL SANTOS NY2 ss fc - zrnková káva Arabica

- Kompletní specifikace
- Parametry
- BRASIL SANTOS NY2 ss fc - zrnková káva ArabicaČerstvě upraženo310 Kč270 Kč bez DPH
Jednodruhová Arabica středně pražená (City Roast) - původ Brazilie
BRASIL SANTOS
Tradiční káva z Brazílie, zpracovávaná suchou metodou - nízká acidita - SCA skóre 81,20
Výroba kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu celé světové produkce za
posledních 150 let. Arabica i Robusta jsou také známé pod jménem
Conilon, zatímco Arabica jasně dominuje s rostoucím podílem cca 80%.
Název Santos představuje obchodní značku. Ve skutečnosti se jedná o přístav Santos, kam se káva z regionu sváží. Santos je největší kontejnerový přístav na jihoamerickém kontinentu.
NY2 znamená „New York 2" a označuje maximální povolený počet vad (zde 0-4 chyby)
Screen 17/18 definuje velikost fazole, která je největšími brazilskými známkami.
Výhradně jemný pohár popisuje profil tohoto pohárku - vyžaduje hladký, konzistentní, čistý pohár.
Nejběžnější metoda zpracování v Brazílii, která je používaná asi pro 90% Arabik, je suchý proces, který je známý také jako nemytý nebo přírodní. Celá kávová třešeň je vyčištěna a poté umyta na slunci, aby uschla na terase nebo v sušárně.
Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají velké oblasti, které potřebují stovky lidí, aby mohli zajistit obrovské množství kávy.
- Region: Santos, Brazílie
- Nadmořská výška: 800 - 1.200 m.n.m.
- Odrůda: Coffea Arabica, Bourbon
- Zpracování: Suchou metodou
- Sušení: Na betonových platech
- Velikost zrn: 17/18
- Sklizeň: Červen - zaří
- Cuppingové scóre: 81,20 bodů ze 100
Pokud preferujete hořkost kávy vyšší, nebo naopak potlačenou, stačí nám napsat a my pro Vás upravíme průběh pražení (od 3kg). Následně vzorec uložíme pro opakované pražení. Takto můžete svou kávu vyladit k dokonalosti
Svou kávu obdržíte ve speciálním balení s jednocestným ventilem a zipem na sáčku. Ventil umožňuje jednosměrné uvolňování plynů z čerstvé kávy a zabraňuje přístupu vzduchu z venku. Zip na sáčku slouží k rychlému zavření a zabraňuje opět přístupu vzduchu, takže káva vydrží déle čerstvá i po rozbalení.
Obecný popis pražení kávy