- Úvod
- 100% KÁVA ARABICA
- NICARAGUA Matagalpa Cavallino - zrnková káva Arabica
NICARAGUA Matagalpa Cavallino - zrnková káva Arabica

- Kompletní specifikace
- NICARAGUA Matagalpa Cavallino - zrnková káva ArabicaČerstvě upraženo120 Kč104 Kč bez DPH
Jednodruhová špičková Arabica středně pražená - původ Nikaragua
Ručně sklízená velmi kvalitní odrůda Coffeea Arabica z horských plantáží střední Ameriky.
Nicaragua Matagalpa Cavallino se pěstuje ve vnitrozemí Nikaragui v oblasti s hornatým a výrazně zemědělským charakterem.
Tato káva je mezi kávovými producenty nováčkem, nicméně čeká ji v tomto směru zřejmě skvělá budoucnost. Místní káva totiž okouzluje vyváženým chuťovým profilem, hladkým tělem, střední kyselostí a chutí karamelu, citrusů i čokolády.
První kávovník byl do země přivezen koncem 18. století, obchod s kávou se naplno „otevřel“ až o padesát let později. Kávovníky plodící mimořádné zrno lze najít v nadmořských výškách nad 1 100 metrů, naprostá většina všech nikaragujských keřů roste ve stínu.
- Region: Matagalpa, Nicaragua
- Nadmořská výška: 1250 - 1300 m.n.m.
- Odrůda: Coffea Arabica, Caturra, Catuai
- Zpracování: Promytou metodou
- Roční úhrn srážek: 1200 - 1900 mm
- Pěstování: Ve stínu
- Sklizeň: Prosinec - březen
- Cuppingové scóre: 85,71 bodů ze 100
Chuť kávy: Káva se vyznačuje příjemnou plností, výraznější aciditou a v základu je možné cítit citrusové tóny a koření s nádechem kakaa.
Středně pražená vykazuje vyvážené chutě vč. velmi jemné a svěží acidity (kyselost), bez které by byla chuť kávy "plochá".
Pokud preferujete hořkost kávy vyšší, nebo naopak potlačenou, stačí nám napsat a my pro Vás upravíme průběh pražení (od 3kg). Následně vzorec uložíme pro opakované pražení. Takto můžete svou kávu vyladit k dokonalosti.
Svou kávu obdržíte ve speciálním balení s jednocestným ventilem a zipem na sáčku. Ventil umožňuje jednosměrné uvolňování plynů z čerstvé kávy a zabraňuje přístupu vzduchu z venku. Zip na sáčku slouží k rychlému zavření a zabraňuje opět přístupu vzduchu, takže káva vydrží déle čerstvá i po rozbalení.
Obecný popis pražení kávy