- Úvod
- 100% KÁVA ARABICA
- HONDURAS Geisha Natural - zrnková káva Arabica
HONDURAS Geisha Natural - zrnková káva Arabica
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží3
- HONDURAS Geisha Natural - zrnková káva ArabicaČerstvě upraženo180 Kč157 Kč bez DPH
Výběrová Arabica - proslulá odrůda Geisha - původ Honduras
Honduras Geisha Natural -MICRO LOT
Tuto kávu pro nás s láskou pěstuje náš farmář José.
Co je káva Geisha vlastně zač?
Jde o jednu z nejkvalitnějších káv světa. Samotná odrůda pochází z okolí vesnice Gesha v západní Etiopii a je údajně první známou kávovou odrůdou.
Farma jménem Jerusalén ve které vzniká tato odrůda špičkové kávy, se nachází v městečku Trinidad v Hondurasu mezi horami a hustými lesy, plnými exotického ptactva a rostlin. Kávovníky tam vysadili předci Josého před víc jak 150 lety.
Micro Lot, takto se nazývá výběrová káva s „rodokmenem“, tedy přesně dohledatelnou plantáží, pěstitelem a zpracovatelem, která se zároveň také pěstuje pouze v pečlivě vybrané části plantáže s dokonalými podmínkami a dostává tu nejlepší péči z celé produkce. Samozřejmě musí mít vysoké mezinárodní bodové hodnocení nad 80 bodů SCA (Specialty Coffee Association).
Metoda Natural
Kávové třešně se sklízejí ručně, po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou.
- Region: Honduras, Santa Barbara - Trinidad
- Farmář: José Cuellar Fajardo - založeno roku 1869
- Nadmořská výška: 1.350 - 1.450 m.n.m.
- Odrůda: Coffea Arabica, Geisha
- Zpracování:Natural (suší se s kompletní dužinou)
- Sušení: Na betonových platech
- Pěstování: Ve stínu stromů
- Sklizeň: Prosinec - únor
Popis chuti: Káva má vyšší aciditu s dochutí třtinového cukru, limetky a švestky s květinovou vůní, vůní medu a jasmínu.
Tento produkt je dostupný pouze ve variantách 250g a 500g... 100g (na ochutnávku) zasíláme v KLASICKÉM SÁČKU.
Stupeň pražení
Svou kávu obdržíte ve speciálním balení s jednocestným ventilem a zipem na sáčku. Ventil umožňuje jednosměrné uvolňování plynů z čerstvé kávy a zabraňuje přístupu vzduchu z venku. Zip na sáčku slouží k rychlému zavření a zabraňuje opět přístupu vzduchu, takže káva vydrží déle čerstvá i po rozbalení.
Obecný popis pražení kávy